Lærke-Maria Schmidt

Jeg har malet fast siden 2019, hvor jeg fandt penslerne frem igen, efter 12 års pause. Da jeg var yngre, gik jeg ugentlig på kunstskole, og jeg sad ofte, som den introverte type, med blikket rettet mod lærredet eller papiret og kunne fordybe mig i flere timer.
I mine teenageår lagde jeg penslerne og malingen på hylden, og prøvede at bevæge mig ud af min comfort zone og presse mig selv ned i de forventede kasser og bokse – uden held. 
I foråret 2019 blev jeg udredt, og fik diagnosen Bipolar Type II, som skulle vise sig at ændre hele min verdensforståelse og mit syn på mig selv. Et par måneder efter min udredning gik jeg op på mit loft for at hente det staffeli, som, heldigvis, har flyttet med mig rundt de sidste mange år. Jeg havde lidt akrylmaling og nogle gamle pensler, og begyndte at skitse, tegne og male de tanker, ideer og følelser, som piblede frem. Siden da har jeg ikke sluppet det.
Mit univers byder på farverige og fantasifulde udtryk, med inspiration fra mit eget liv og verdens konstante forandring.