Interview: Kunsthjem

Interview: Kunsthjem

Velkommen inn i kunsthjemmet til @laerkemaria

Af @Kunsthjem (Instagram)

Ett kunsthjem for Lærke-Maria er et hjem hvor hun kan fornemme, at der er tenkt over detaljene. 

Det som henger på veggene eller står i rummene har en betydning og verdi for personen/familien. Kunst kan være alt fra barnenes tegning til et dyrt maleri. Men når det er en mening med kunsten i hjemmet, så betrakter hun det som et kunsthjem. 

Kunsten hun selv har på veggene, er alt fra henne selv. Hun har ikke et atelier om dagen, så derfor maler hun hjemme i stue. Grunnet plassmangel henger hun noen av verkene opp på veggen og resten av maleriene blir satt på loftet. 

Men vasen i soverommet er fra Amanda Lilholt og den lille keramik hund ute i gangen er en gammel en fra @ahlens.

 Selv har Lærke-Maria enda ikke kjøpt ett kunstverk, men det kommer forhåpentlig en dag! Men inntil da ser hun ofte utenlands og blir inspirert av de kunstnere hun finner der. 

Hun følger et galleri i New York  @sargentsdaughters og et galleri i LA  @bozomag som har noen spennende og flinke kunstnere og utstillinger. Når det kommer til kunst er hun veldig intuitiv. For henne er det ikke navnet på kunstneren som påvirker om hun ønsker å ha kunsten i sitt hjem, men hva verket gir henne av følelse og betydning, samt om hun synes det er godt laget. 

For henne er det viktig at hun kan se kvaliteten og kunstnerens tanker bak verket. Lærke-Maria synes de sosiale medier er et godt sted å starte, når man skal finne kunstnere og ellers se på galleriers Instagram, de tagger ofte kunstnerne. Utover det vil hun anbefale å dra på på museum eller utstillinger, som evt. utstiller nyere/up comming kunstnere.

@laerkemaria  bruker sitt eget hjem som Atelier.

Kunstneren  @laerkemaria  anbefaler sterkt er  @sslappey  @salmankhoshroo  @barker_hayley  @jemima_jo_kirke 

 På ønskelisten har hun: ‘Tied up II’ af Sarah Slappey  @sslappey 

‘Red fire Sun morning’ af Barker Hayley  @barker_hayley 

Som dere ser på bildene her:

@laerkemaria beste tips for å finne kunst er, De sosiale medier! Hun forstår godt hvis lysten eller tiden ikke er til at gå på museum, men kommenterer at der er vi så heldige at vi lever i en verden hvor kunstnere og gallerier også bruger Sosiale medier. 

Følg forskellige profiler og finn den stil du liker før du velger å kjøpe noe. Ta deg tid før du velger å kjøpe et originalt verke, og ellers så er der mange kunstnere som også selger plakater. Men ta deg tid og finn ut av, om du kun kan like kunsten fordi det passer inn i hva moten diktere her og nå eller om det faktisk er den stil du selv godt liker og som passer til deg og ditt personlige kunsthjem.

Skriv en kommentar